dissabte, 5 de novembre del 2011

Protocol d'Assetjament Moral (2a part)

(Enviat als treballadors el 25-10)

Tal com us van informar en un correu de l'1 de setembre, el passat 4-10 (estava prevista pel 27-09, però es va canviar a l'últim moment) es va celebrar una reunió entre la direcció de Relacions Laborals d'Indra Sistemas i les diferents seccions sindicals per tractar el Protocol d'Assetjament Moral.

Una mica d'història: Indra Sistemes volia certificar-se com a Empresa Familiarment Responsable. Per aconseguir-ho, la Fundació + Família que expedeix aquest certificat, exigeix entre altres coses un Protocol d'Assetjament Moral. Per això, al juny, a corre-cuita, van fer una primera versió del protocol, la van presentar a la Representació Legal dels Treballadors (per quedar bé), demanant-nos suggeriments o modificacions que van ignorar perquè ho van enviar tal qual estava a la fundació.

Seguint amb la línia habitual de comportament que hi ha en aquesta empresa, José Antonio González, director de Relacions Laborals, ens va presentar una nova proposta de protocol (lleugerament millorada pel que fa al document inicial) i ens va sorprendre a tots dient que no hi hauria negociació, que si ens agradava el text presentat, bé, i si no, també, perquè pel novembre pensaven publicar-ho en la indraweb.

Ens va demanar una ràpida resposta, encara que al final, amb condescendècia, ens va donar uns quants dies més per pensar la contestació que només podria ser: o signes o no signes.

La secció sindical de CGT ha decidit no signar el protocol, no només per la nova burla que ha fet l'empresa a la Representació Legal dels Treballadors, sinó també perquè el nou document segueix sent molt fluixet: intencionadament, han reduït el camp d'acció del protocol, per evitar-se problemes; no han tipificat algunes conductes com a assetjament, quan haurien de ser-ho; escasses mesures de prevenció; han reduït al mínim la participació de la Representació Legal dels Treballadors i no han tingut en compte als delegats de Prevenció, etc.

No podem enviar-vos el nou text perquè, segons l'empresa, és confidencial però si algú té més interès en aquest assumpte, contacteu amb nosaltres.

Pd. Si feu un cop d'ull a la web de F+F: www.masfamilia.org, podreu veure que en el seu Patronat participa, entre altres, Intereconomía (ultradreta pura i dura) I si mireu en el consell assessor, qui apareix?: CC.OO. i UGT!. Vés quina cosa!