dijous, 4 de febrer del 2010

Denúncia de canvi de conveni: s'ha arribat a "acord".

Com CCOO-Indústria us va informar el desembre passat, el canvi unilateral de conveni del metall a consultoria que l'empresa va tenir a bé executar, va ser denunciat davant de l'Audiència Nacional. Doncs bé, el dia 2 de febrer es va arribar a un acord amb Indra, ratificat per CCOO i USO.

Se suposa que després de la firma d'aquest acord, havent aconseguit l'empresa el seu objectiu de no arribar a judici, es reprendran les "negociacions" d'harmonització.

CGT, que havia estat convocada com a part interessada però no havia participat en la confecció de la denúncia ni de l'acord, es va negar a firmar perquè s'oposa al contingut del mateix (podeu llegir-lo aquí).

Creiem que ratificar la decisió de l'empresa d'adoptar el Conveni de Consultoria no és la manera de millorar les nostres condicions laborals (punt 1 del "fons de l'assumpte"), tenint en compte que qualsevol dels altres convenis ja existents comptaven amb millors condicions laborals (començant per la jornada anual).

La nostra línia d'actuació com a sindicat és treballar per tots els col·lectius, estiguin o no afectats pel canvi de conveni. Per això, el nostre objectiu és aconseguir un conveni propi per a tots. Comproveu, llegint l'acord, que només parla dels treballadors que provenien del metall. Què passarà amb els altres? Continúa imperant la tàctica de 'divideix i venceràs'.

Els punts 2 i 3 són generalitats que ja estan protegides per l'Estatut dels Treballadors. No poden canviar-se les condicions de treball jornada i sou unilateralment sense conseqüències per a l'empresa. No veiem per què ha estat inclosa aquesta obvietat llevat que l'objectiu sigui donar-li brillantor a l'acord.

Es refusa entrar en les compensacions en els conceptes de la nòmina a les persones que s'han vist perjudicats per una disminució del seu salari base amb el canvi o per la redistribució dels conceptes. Per tant, només deixen la solució de la demanda individual.

L'únic punt positiu és que cap sindicat o federació no pot firmar aquesta harmonització en solitari, ja que obliga que l'acord sigui "ratificat" pels comitès (representació unitària dels treballadors). Llàstima que no s'especifica com es formarà està representació unitària; podria donar-se el cas que "els que sempre han signat", tornessin a tenir majoria i continuessin firmant al seu gust.

També, amb fosc llenguatge, es deixa la porta oberta que l'empresa enviï cartes individuals de renúncia als antics convenis que, encara que sempre es poden denunciar, ens deixa en una situació d'indefensió i aplicació "de facto" del conveni de Consultoria mentre els jutjats resolen la situació.

Des de CGT us animem que llegiu l'"acord" i opineu, sigui als fòrums, per correu, en el nostre blog o prenent un cafè. Que s'escolti la vostra opinió és imprescindible perquè qualsevol acord a negociar sigui just per a tots.

Ni metall, ni consultoria, per un conveni propi!
Organitza't i lluita!