divendres, 2 de gener del 2009

Som-hi!

El resultat de les eleccions sindicals parcials celebrades el dijous 4 de desembre, va ser el següent:

Treballadors amb dret a vot: 958
Vots emesos: 268 (27,97% de participació)
C.G.T.: 132
U.G.T.: 81
CC.OO.: 55

Que corresponen a 3 delegats per a C.G.T., 2 para U.G.T. i 1 per a CC.OO.
La composició actual queda de la següent manera: 11 CC.OO., 6 C.G.T. i 4 U.G.T.

Els nous membres del comitè són:
• Mª Angeles Flores (CGT)
• Joan Fernández-Luengo (CGT)
• Javier Gómez (CGT)

• Eduard Puentes (UGT)
• Montse Fabregat (UGT)

• Paco Tirado (CCOO)

Primer de tot: Agraïr la confiança als que heu votat a la candidatura de CGT.

Segon: participeu. Aporteu el vostre esforç i la vostra imaginació. No n'hi ha prou amb anar a votar. Cal debatre, decidir i actuar. I cal que ho fem plegats. Ens cal fer un pas més: que siguem militants.

I per a fer-ho, el primer pas és la comunicació i la coordinació. Personalment: Veniu a les assemblees de la secció sindical, avisarem de les dates de reunió. Per mitjans electrònics: Hem de trobar mitjans àgils i que facilitin la participació de tothom que vulgui en la Secció Sindical. El bloc és una bona eina. La podem millorar afegint un fòrum, grups de discusió, o sistemes de votació on-line.

2009 es presenta com un any difícil. Segons el ministre del ram serà pitjor que el 2008. Es preveu que l'atur pujarà. Hem d'estar preparats pel que vingui. Des de la direcció se'ns diu que "a dia d'avui" no hi ha previsió d'eliminar llocs de treball...."A dia d'avui", però ja veurem "demà".

En tot cas, si les condicions laborals generals són més dolentes i s'incrementa l'atur, cap esperar que l'empresa empitjorarà les condicions de la nova contractació, àdhuc pot intentar precaritzar les condicions de la plantilla actual amb l'amenaça de "o renuncies a condicions, o carrer".

Caldrà, doncs, estar atents, utilitzar la informació disponible i, si arriba el cas, plantar cara.

Tenim molta més força que no pas ens pensem: la imaginació, la intel·ligència i l'esforç col·lectius cadascú en la seva mesura i voluntàriament. I més com més siguem. No és pas poca cosa.

És l'hora d'actuar.

Som-hi!