dimecres, 14 de gener del 2009

Comunicat de CGT davant l'important increment de l'atur a l'Estat espanyol‏


Més de tres milions de desocupats i desocupades a l’Estat espanyol

CGT, davant les tremendes xifres d’atur, denuncia que la resposta de Govern, Patronal i sindicats majoritaris segueix sent la mateixa: cap

El dia 31 de desembre es registrava un nou i lamentable record al conèixer les dades de l’atur en l’estat espanyol. Aquestes xifres, amb un 11,3%, tornen a ser les més negatives de tota la UE respecte a la població activa.

Podem comprovar com, amb 3.128.963 desocupats i desocupades, les polítiques impulsades per a frenar o acabar amb aquesta sagnia incontenible no tenen conseqüències reals, mes allà de permetre’ls als banquers que es quedin amb els diners públics per a sanejar els seus comptes, o les rebaixes de l’impost de societats a les empreses i als patrimonis. Polítiques del regal per als que més tenen, en un marc d’amenaces constants contra els que acabem pagant tot això amb el nostre esforç i que són amanides per les declaracions de la patronal: allò "d’abaratir l’acomiadament”. Així com per les actuacions infames dels gestors sindicals del mal menor que no tenen objecció a declarar davant els mitjans de comunicació les seves proclames “en defensa dels llocs de treball” per a seguidament, i en els Comitès d’Empresa, signar els tancaments d’empreses, els Expedients de Regulació o les suspensions de pagaments que envien a centenars de milers de persones a l’atur.

Les propostes de la CGT passen per aplicar nous models de relacions humanes des de la perspectiva del REPARTIMENT DEL TREBALL I LA RIQUESA.
– Manteniment de l’ocupació. Lluitant dia a dia, empresa per empresa i per sectors complets perquè no es perdi ni un sol lloc de treball més, ni en la indústria ni en els serveis. Ni un sol ERO més.
– Defensa dels Serveis Públics. Que ens proporcionin i garanteixin a totes i tots una xarxa de sostenibilitat suficient per a igualar a l’alça la justícia social i territorial de tots els que vivim i treballem aquí.
– I totes aquelles altres enfocades a consolidar una economia al servei d’una societat sostenible. Que ens permeti a totes i tots accedir i autogestionar els diners públics, traient de les mans privades i especuladores aquests milers de milions d’euros regalats, permetent a les persones afrontar aquesta situació de crisi que han generat els de sempre per les seves infinites ànsies d’especular i obtenir beneficis.

Per a això la CGT desenvoluparà quantes iniciatives estiguin en la nostra mà per a desplegar una mobilització sostinguda contra la lògica del capital i CAP A LA CONVOCATÒRIA D’UNA VAGA GENERAL

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT